Historie

Nørremarkens Grundejerforenings Historie: Sådan startede det:

Navnet “Nørremarken” har sin baggrund i områdets tidligere funktion som Gl. Køgegårds nordlige mark. De første parceller blev udstykket i 1969 og bebygget startende i 1970.  Beboerne blev forpligtet til at tilslutte sig den fællesantenne, der blev etableret i Nørremarken. Herved opstod “Antenneforeningen” der stod for anlægges drift. Og det fortsatte …

Antenneforeningen blev på et tidspunkt nedlagt, fordi vi blev tilsluttet den kommunale fællesantenne, men grundejerforeningen fortsatte sin eksistens. Den blev samlingspunkt for beboerne, når kommunen fremsatte forslag, som vi opfattede som “uvenlige”. Således stod der i 1980’erne hård kamp med kommunen om omlægningen af skoledistrikter og nedlæggelse af Brochmands skole. Beboerne i Nørremarken vandt kampen om omlægningen, men tabte den om nedlæggelsen af skolen.

Desuden stod grundejerforeningen i en række år for de store sommerfester, som fandt sted på det grønne område ved legepladsen, hvis dejlige beplantning grundejerforeningen tog initiativ til – og selv forestod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha - Bevis du er et menneske * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.